27/7/09

Διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων για τον Πύργο της Αγίας Μαρίνας

Η Ελληνική Εταιρεία για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων στην Κέα στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου θέλοντας να γιορτάσει μαζί μας την επίτευξη του στόχου της για τον Πύργο της Αγίας Μαρίνας και την ολοκλήρωση της μελέτης στήριξης του μνημείου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009, το βράδυ
20:00
Πανηγύρι με την προσφορά ντόπιων μουσικών σε χώρο κοντά στον Πύργο. Το πανηγύρι θα γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου Κέας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κέας «Σιμωνίδης Ο Κείος» και το Σύλλογο Γυναικών «Η Μελίτη» που θα διοργανώσει παραδοσιακούς χορούς και θα μαγειρέψει παραδοσιακές συνταγές μαζί με το Σύλλογο Φίλων Κέας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009, το πρωί
09:30-11:30
Ξεναγήσεις και εγκαίνια αρχαίου μονοπατιού που καταλήγει στον Πύργο. Το μονοπάτι θα έχει αποκατασταθεί χάρη στην πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Τμήματος της Νομαρχίας Κυκλάδων: Προγραμματίζονται ξεναγήσεις στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου από τον κ. Jack Davis, Διευθυντή της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, τον κ. Ανδρέα Μουζάκη, Παραγωγό Τοπικών Προϊόντων και Εδεσμάτων καθώς και από άλλους ειδικούς. Στην ίδια εκδήλωση θα κοινοποιηθεί από τον Δήμο Κέας η υιοθεσία του μονοπατιού από σχολείο του νησιού.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009, το απόγευμα
18:30-21:00
Δημοπρασία έργων του ζωγράφου κ. Αλέκου Φασιανού καθώς και έργων που προσέφεραν οι καλλιτέχνες του νησιού: Θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου στο Βουρκάρι και συγκεκριμένα στην Γκαλερί Μαρίνα Κέας. Τη δημοπρασία θα διεξάγει ο ηθοποιός Κων/νος Μαρκουλάκης ενώ το συντονισμό ο δημοσιογράφος και διευθυντής της Καθημερινής κ. Αλέξης Παπαχελάς.
18:30 Προσέλευση
19:00 Έναρξη εκδήλωσης με συντονιστή τον κ. Αλέξη Παπαχελά
19:15 Αφήγηση Παραμυθιού που σχετίζεται με τον Πύργο από τον κ. Γιώργο Ευγενικό / Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Κέας "Σιμωνίδης Ο Κείος" και Πρόεδρο Κέντρου Μελέτης και Διάσωσης Μύθων και Παραμυθιών
19:30 Σύντομες ομιλίες συνδιοργανωτών και προσκεκλημένων
20:00 Έναρξη Δημοπρασίας με τον κ. Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη
21:00 Κέρασμα και μουσική βραδιά με την ευγενική συμμετοχή της κας Ευανθίας Ρεμπούτσικα και του κ. Παναγιώτη Καλαντζόπουλου υπό την αιγίδα του Δήμου Κέας.

Χορηγοί Επικοινωνίας: «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», ΣΚΑΙ, ΣΚΑΙ 100,3 και Μελωδία fm 99,2.

kea-tzia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου