23/7/09

Σύλλογος Φίλων Κέας - Δελτίο Τύπου, «Μουσικά ρεύματα στην Τζιά»

Ο Σύλλογος Φίλων Κέας με την υποστήριξη του Δήμου διοργανώνει μουσικό διήμερο την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουλίου στην Κέα.

Δύο υψηλής αισθητικής μουσικές βραδιές δίπλα στο κύμα με θέα το ηλιοβασίλεμα σε μια μοναδική ατμόσφαιρα στην Αγία Ειρήνη στο Βουρκάρι στις 8.30μ.μ.

Η πρώτη βραδιά, Παρασκευή 24 Ιουλίου, θα είναι αφιερωμένη στη Μεσογειακή μουσική, με τους παραδοσιακούς λαϊκούς μουσικούς Αντωνάκη Ζουλό (βιολί) και Ιωάννη Μυκονιάτη (λαούτο) που θα παίξουν μουσικές του τόπου και του Αιγαίου, τον Αντώνιο Τσινκόα που ζει εδώ και χρόνια στο νησί και παίζει δικά του ισπανικά τραγούδια, καθώς και το συγκρότημα «Folkincats» από τη Βαρκελώνη. Πρόκειται για ό,τι πιο ενδιαφέρον υπάρχει μουσικά στο χώρο τόσο της τσιγγάνικης τζαζ, όσο και της κλασικής, παραδοσιακής και ταυτόχρονα λαϊκής ισπανικής μουσικής. Η βραδιά θα κλείσει με αυτοσχεδιασμούς των μουσικών επί σκηνής.

Η δεύτερη βραδιά, Σάββατο 25 Ιουλίου, είναι αφιερωμένη στο Μάνο Χατζιδάκι για τα 15 χρόνια απουσίας του. Θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια από τον Βασίλη Λέκκα και την Τζίνα Φωτεινοπούλου, κιθάρα παίζει ο Δημήτρης Παπαγγελίδης και αφηγείται ο Θέμης Ροδαμίτης που έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια του διημέρου.

Με το διήμερο αυτό καθιερώνουμε έναν νέο θεσμό στο νησί μας, που έχει ως σκοπό να προβάλλει τις ομορφιές του νησιού και την ιστορική του κληρονομιά, να προωθήσει την προστασία του περιβάλλοντος και να συμβάλει στην ψυχαγωγία όλων.

kea-tzia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου