3/8/09

H Coca-Cola Τρία Έψιλον υλοποιεί για 3η χρονιά το πρόγραμμα "Ιατρική Απόβαση στα Ελληνικά Νησιά"

Η Coca-Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας και συνεπής στις δεσμεύσεις της να εστιάζει, μεταξύ άλλων, στους άξονες που αφορούν στην Υγεία και την Ανάπτυξη Νέων, υλοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά το κοινωνικό πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση στα Ελληνικά Νησιά», σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.). Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το υποστηρίζει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Στόχοι του προγράμματος αποτελούν η ενίσχυση των ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρονται στα νησιά μας κατά την ιδιαίτερα απαιτητική καλοκαιρινή περίοδο και η έγκυρη ενημέρωση των κατοίκων και των παραθεριστών για θέματα υγείας.

Έτσι, η Coca-Cola Τρία Έψιλον θα προσφέρει στα Κέντρα Υγείας 14 νησιών απαραίτητο εξοπλισμό για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (οξύμετρα, απινιδωτές, καρδιογράφους), με στόχο την ενίσχυση των ιατρικών υπηρεσιών στο πρώτο σημείο επαφής των ανθρώπων με τα Κέντρα Υγείας, ενώ εθελοντές φοιτητές Ιατρικής θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε Ιατρικά Κέντρα νησιών.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί φέτος σε 27 νησιά όπως η Κέρκυρα, οι Παξοί, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα, η Ιθάκη, η Πάρος, τα Κύθηρα, η Ύδρα, η Κέα, η Aνδρος, η Σύρος, η Τήνος, η Νάξος, η Σέριφος, η Σκιάθος, η Ίος, η Αμοργός, η Ρόδος, η Πάτμος, η Κως, η Χίος, η Σαντορίνη, η Κίμωλος, η Κάρπαθος, η Σκύρος, και η Αλόννησος.

Μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα έχουν πάρει μέρος περισσότεροι από 400 εθελοντές φοιτητές Ιατρικών σχολών, βοηθώντας στην αντιμετώπιση περισσότερων από 30.000 περιστατικών, αποκτώντας έτσι πολύτιμη εργασιακή εμπειρία. Επιπλέον έχουν διανεμηθεί περισσότερα από 100.000 ενημερωτικά φυλλάδια σε κατοίκους και παραθεριστές.

Το πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση στα Ελληνικά Νησιά» αποτελεί για την Coca-Cola Τρία Έψιλον μια έμπρακτη προσφορά στις τοπικές κοινωνίες, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση ενός από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα -; την ενίσχυση των ιατρικών υπηρεσιών -. Παράλληλα, ενισχύει την έννοια του εθελοντισμού και προσφέρει πολύτιμες εμπειρίες στους σημερινούς φοιτητές και αυριανούς ιατρούς της χώρας μας.

kea-tzia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου