8/7/09

Διημερίδα: «Ευρωπαϊκοί Δήμοι και Περιφέρειες - Τουρκία: Περιβάλλον και Εθελοντισμός» - Ενημερωτικό Δελτίο

Ο Δήμος Κέας, ανταποκρινόμενος στο επίκαιρο αίτημα για ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών μέσω εθελοντικών δράσεων, συμμετέχει ως μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Προστασία του Περιβάλλοντος και Εθελοντισμός» στα πλαίσια των προενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Ως βασικά μέλη του προγράμματος επελέγησαν η Κέα από την Ελλάδα και η Περιφέρεια της Umbria από την Ιταλία.

Στα πλαίσια του ανωτέρω προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί στην Κέα η Διημερίδα «Ευρωπαϊκοί Δήμοι και Περιφέρειες-Τουρκία: Περιβάλλον και Εθελοντισμός», 15 – 16 Ιουλίου 2009.

Η μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών από μέλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας προς τη γείτονα χώρα στοχεύουν στην δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για να γίνουν οι όποιες μελλοντικές συνομιλίες με την Τουρκία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με όρους για τους οποίους θα έχει ενημερωθεί και αποδεχθεί η ίδια.
Τα οφέλη από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πολλαπλά για το νησί μας:
• Διάδοση των δράσεων Περιβαλλοντικής Προστασίας και Διατήρησης που πραγματοποιούνται στην Κέα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο
• Αναγνώριση των επιπτώσεων -θετικών και αρνητικών- της μέχρι τώρα ανάπτυξης του νησιού και εξερεύνηση των προοπτικών της αειφόρου ανάπτυξης.
• Ευρωπαϊκή προβολή του νησιού ως τουριστικού προορισμού αλλά και ως πολιτικής οντότητας με περιβαλλοντικές ευαισθησίες και αναπτυξιακό όραμα.

Ο Δήμαρχος Κέας
Νικόλαος Δεμένεγας

Η Συντονίστρια του Προγράμματος
Άννα Μαυρουδή

kea-tzia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου