22/1/10

Το παιδί της θάλασσας!


Ο πελαργός για ένα νεαρό ζευγάρι Αλβανών ήρθε εν πλω από την Τζια για το Λαύριο και μέσα σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, γεμίζοντας με χαρά τους γονείς του, τους δύο γιατρούς, αλλά και το 5μελές πλήρωμα.

Ενα υγιέστατο κοριτσάκι γεννήθηκε προχθές μέσα στο πλωτό ΛΣ 601 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.Οι λιμενικοί πράγματι ένιωσαν αυτά τα γεννητούρια σαν γούρι, γιατί, όπως λέγεται, το να γεννηθεί ένα παιδί σε καράβι, δηλαδή στη θάλασσα, είναι σημάδι τύχης και για το παιδί αλλά και για το σκάφος.Το πλωτό του ΛΣ 601 έλαβε σήμα από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, στις 17.15, να προστρέξει για τη μεταφορά ασθενούς. Από τη Μαρίνα Ζέας το σκάφος κατέπλευσε στην Κέα στις 18.35.Αμέσως επιβιβάστηκαν μία 24χρονη ετοιμόγεννη Αλβανή, η Ροβένα Κένα, με τον σύζυγό της Ντόρι και ο παιδίατρος Παντελής Γιαλαμάς μαζί με την αγροτική γιατρό Ευαγγελία Νάκου.

Ο κυβερνήτης του πλωτού, αρχικελευστής Θεόδωρος Μίχας θα πει: «Πέντε λεπτά μετά τον απόπλου, δηλαδή στις 18.45, γέννησε η κοπέλα. Βιαζόταν το κοριτσάκι... Μέσα στην καμπίνα οι δύο γιατροί την ξεγέννησαν. Με έναν πόνο γέννησε. Είπε βγαίνει το μωρό και το κοριτσάκι γεννήθηκε. Βοηθήσαμε σε ό,τι μας ζητούσαν οι γιατροί, οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να βοηθήσουν την κοπέλα, να σταματήσουν την αιμορραγία και να τυλίξουν με σεντόνι το νεογνό.Φθάσαμε στις 19.30 στο λιμάνι του Λαυρίου και η γυναίκα με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα.Για όλους μας στο πλωτό το γεγονός ήταν πολύ πολύ ευχάριστο. Μας γέμισε χαρά. Και εγώ έχω τρία παιδάκια, ένα μωρό 13 μηνών και τα άλλα δύο, 4 και 6 χρόνων. Είμαι 7 χρόνια στο Λιμενικό και έχουμε κάνει με το σκάφος πολλές μεταφορές ασθενών. Είναι ιδιαίτερη η ευθύνη να μεταφέρεις με ασφάλεια ασθενείς ή εγκύους. Είναι πολύ σημαντικό για μας να μεταφέρουμε γρήγορα και ασφαλώς ασθενείς.Ομως η γέννηση του κοριτσιού για μας στο πλωτό ήταν μεγάλη χαρά. Μας γέμισε με ευτυχία. Μοιραστήκαμε τη χαρά με τους γονείς και τους γιατρούς».

Στο σκάφος επέβαιναν και ο α μηχανικός, ανθυπασπιστής ΛΣ Σπύρος Κοτρωνάκης, ο λιμενοφύλακας Γιώργος Κατσίρης και δύο άνδρες από το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών.

kea-tzia.gr

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος19/7/11, 1:33 μ.μ.

    ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΑΝ Ο κ. ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΕΑ 'Η ΕΧΕΙ ΑΠΟΧΩΡΉΣΕΙ ?

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή