3/2/11

Η άποψη του τελευταίου Έπαρχου της Κέας για την νέα Περιφερειακή Ενότητα Κέας - Κύθνου


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΑΣ-ΚΥΘΝΟΥ

Μετά την κατάργηση του Επαρχείου το λόγο έχει τώρα η Περιφερειακή Ενότητα Κέας-Κύθνου. Θα πήτε: «άλλαξε ο Μανωλιός…». Όμως ευτυχώς που άλλαξε, γιατί παρά λίγο να μείνει… γυμνός. Το λέω αυτό γιατί στο πρώτο σχέδιο οργάνωσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το Επαρχείο Κέας είχε σβηστεί τελείως από το χάρτη και τα δυο νησιά η Κέα και η Κύθνος είχαν υπαχθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Σύρου με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή χωρίς εκπροσώπηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και χωρίς υπηρεσίες της Περιφέρειας στα δύο νησιά.

Ευτυχώς μετά από συντονισμένες ενέργειες αυτό το αποφύγαμε και στο τελικό σχέδιο περιελήφθη και η Ενότητα Κέας – Κύθνου, όπως είχε από την αρχή προβλεφθεί για τα υπόλοιπα Επαρχεία των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Εκλέχτηκε λοιπόν εκπρόσωπος στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Αντώνης Κοκιασμένος από την Κύθνο και παρέμειναν οι υπηρεσίες στα δύο νησιά. Στην Κέα έμειναν: Το Τμήμα Έργων, Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης (που θα περιλαμβάνει και το κτηνιατρείο), το Τμήμα Υγιεινής και Πρόνοιας και το Τμήμα Διοίκησης. Τα τμήματα αυτά υπάγονται απ’ ευθείας στις αντίστοιχες Διευθύνσεις της Περιφέρειας, στη Σύρο. Υπεύθυνος τοπικός επόπτης λειτουργίας των τμημάτων αυτών ορίστηκε ο κ. Κώστας Ντάρας, κτηνίατρος Κέας. Η πολεοδομία ως γνωστόν μεταφέρθηκε στο Δήμο. Επίσης παρέμειναν στην Κύθνο τα Γραφεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Ιχθυολογίας και το Αγροτικό Κτηνιατρείο, με επόπτρια των γραφείων της Κύθνου την κ. Τελιώ Κοσμίδου, κτηνίατρο Κύθνου.

Δεν θα σχολιάσομε τη νέα οργανωτική δομή. Καλοπροαίρετα πιστεύομε ότι θ’ αποδώσει και το ευχόμαστε για την πρόοδο και την ανάπτυξη των δύο νησιών.

Στέφανος Λέπουρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου