29/6/09

Διακοπές και εθελοντισμός πάνε μαζί

Για νέες εμπειρίες και εναλλακτικές διακοπές ενημερωθείτε για τα φετινά εθελοντικά προγράμματα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Έλιξ.

Σε συνεργασία με το Δήμο Κέας, φέτος, ομάδα εθελοντών θα καθαρίσει από τη βλάστηση και θα αποκαταστήσει τα αρχαία μονοπάτια γύρω από την περιοχή της αρχαίας πόλης Καρθαίας. Οι εθελοντές θα ξεκινήσουν το έργο τους από την Κάτω Μεριά. Θα φιλοξενηθούν στο σχολείο της περιοχής ενώ θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους ντόπιους και να γνωρίσουν τη ζωή στο όμορφο νησί της Τζιάς. Το έργο τους είναι πολύ σημαντικό καθώς έχουν αποκαταστήσει μεγάλο μέρος του δικτύου των αρχαίων μονοπατιών στα χρόνια που πέρασαν. Τα μονοπάτια αυτά αποτελούν ένα ιδιαίτερα γραφικό κομμάτι της Κέας και είναι παράδεισος για όσους αγαπούν την πεζοπορία. Πλέον έχουν καταγραφεί και σηματοδοτηθεί ώστε να είναι προσιτά σε όλους τους επισκέπτες.

Τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας για το καλοκαίρι του 2009 είναι τα εξής:
ΕΛΙΞ21 ΚΕΑ ΙΙΙ 21/06-07/07
ΕΛΙΞ17 ΚΕΑ Ι 19/07-04/08
ΕΛΙΞ18 ΚΕΑ ΙΙ 05/08-21/08
Αν θέλετε και εσείς να λάβετε μέρος σε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια αλλά και να ζήσετε ένα καλοκαίρι διαφορετικό μάθετε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή στο σχετικό δικτυακό τόπο www.elix.org.gr
kea-tzia.gr

1 σχόλιο: